Lokalnyt, tilbud m.m.

Rabat til foreningens medlemmer hos   

Som medlem af Vejle Jagtforening får du 10% rabat hos Friluft.dk, der er en dansk webshop, som sælger udstyr til jægere og andre friluftsentusiaster. Uanset om du mangler praktiske jagtsko, en smart kikkert eller noget helt tredje, har de et stort udvalg med mange kendte mærker. For at få fingrene i rabatkoden skal du kontakte foreningens formand.  

Bemærk: Det er ikke muligt at kombinere rabatten med andre tilbud, og derfor gælder den ikke outletvarer eller i forvejen nedsatte varer. 
 
Næste arrangementer i foreningen:
 

Skindgarvning for jægere og andet godtfolk - lørdag d. 20. januar 2024 og lørdag d. 27. januar.

På kurset har du mulighed for at lære Alungarvning af dyreskind: hjort, ræv, mårhund, hare, kanin, og måske en trafikdræbt grævling, mår eller et egern.

Vi arbejder følgende lørdage: 20. januar kl 9-16 og 27. januar kl 9-16.

1. Lørdag: Gennemgang af kursusproces og deltagernes skind, som skal have været godt saltet (2-4 kg for større dyr, 1-2 kg for ræv, mindre mængde til mindre dyr) fra flå tidspunktet og helst mindst 14 dage. Husk at få salt helt ud i kanter, ben og hoved.

Skind skrabes, vaskes og renses af. Hjorteskind får skåret kanthuller, ligeledes for ræv hvis man ønsker at opspænde skindet. Der laves opspændings-rammer til hjort og evt ræv. Dagen slutter med forklaring om alunbadet. Kursister tager skind med hjem og laver alunbad, som skindene kommer i. Fredag aften inden næste kursusaften tages skindene op, vaskes, afdryppes og medtages til 2. lørdags kursus.

2. Lørdag: De garvede skind opspændes på opspændingsrammerne og tørreprocessen starter. Mindre skind lægges til tørre. Herefter blødgøres skindene og afrenses på skindsiden, mens de tørrer op. Til slut smøres glycerin på og skindene nedtages. Rammer skilles ad, skind børstes. Løbende afslutning når kursisterne er færdige.- Undervejs hygger og snakker vi om andre skindgarvningsmetoder.

Underviser: Ulla Hermansen. Pris kr. 500.

© 2023 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/